Algemene vragen en bezorgdheden
Kunnen de sessies pijnlijk zijn?
Een sessie zou altijd heel rustgevend en aangenaam moeten aanvoelen. Het is de bedoeling stress en spanning weg te nemen, niet toe te voegen. Heb je echter onderliggende gezondheidskwesties zoals hierboven beschreven, dan kunnen deze als gevoelige zones op de voet worden ervaren. Ik bewerk deze gevoelige zones om zo het evenwicht in het lichaam te herstellen en de bloedtoevoer naar de zones in nood te verbeteren.
Is reflexologie zoals een massage?
Het is iets gelijkaardigs, maar het is geen voetmassage. Hoewel reflexologie een aangename gewaarwording hoort te zijn, zal de ik toch de gevoelige reflexzones bewerken om zo op zoek te gaan naar indicaties over je algemene gezondheidstoestand. Soms worden er bijkomende vragen gesteld en wordt er meer gepraat tijdens een sessie om net deze gevoelige gebieden beter te kunnen behandelen.
Hoe zal ik mij voelen na een sessie?
Onze lichamen zijn uniek, dus ook onze reacties op een sessie. Over het algemeen zou je je heel goed moeten voelen na een sessie. Een greep uit de beschrijvingen van cliënten: “In evenwicht, meer energie, heel ontspannen, een algemeen goed gevoel, ik liep op wolkjes…”.
Hoe lang duren de sessies?
De duur van een sessie is afhankelijk van de specifieke gezondheidsthema’s van de cliënt, maar meestal duurt een sessie tot maximaal een uur.
Is reflexologie veilig gedurende de hele zwangerschap?
Absoluut! U haalt al voordeel uit sessies die aanvangen vóór de conceptie tot geruime tijd na de geboorte. Ik heb een specifieke opleiding gehad om te werken met zwangeren. Ook de baby kan baat vinden uit een aantal korte sessies. Of mama en papa kunnen een aantal technieken aanleren om zelf toe te passen bij hun baby. Reflexologie wordt ook aangeraden bij een miskraam omdat het een helend effect heeft en tegelijkertijd het lichaam in evenwicht herstelt.
Kan reflexologie een miskraam veroorzaken?
Neen! Zwangerschapsreflexologie kan en zal een levensvatbare foetus niet laten afsterven of te vroeg laten komen. Meestal zijn chromosoomafwijkingen bij de foetus de meest voorkomende oorzaak van een miskraam.
Kan mijn partner ook baat vinden bij reflexologie?
Jazeker! Ideaal is dat beide partners reflexologie volgen vóór de bevalling. Op deze wijze kan jouw partner jou op een passende, rustige manier bijstaan op het moment van de bevalling.
Hoeveel sessies worden aangeraden en hoe vaak?
Dit verschilt van persoon tot persoon. Eenmaal per week of minstens eenmaal om de maand wordt toch aangeraden. Het aantal sessies is ook afhankelijk van hoe vaak jij wil genieten van deze evenwichtbrengende en rustgevende behandeling.
Zwangerschapsreflexologie vergeleken met traditionele reflexologie
De methodes die bij zwangerschapsreflexologie gebruikt worden verschillen van de traditionele reflexologie op volgende punten:
- meer ontspannende technieken (om zowel moeder als baby tot rust te brengen)
- rechtstreekse aandacht voor de kwalen en pijnen eigen aan een zwangerschap (rugpijn, zuur, zwellingen, pijnlijke voeten, enz.)
- energetisch evenwicht van de endocriene zones voor het algemene mentale en fysieke welzijn van zowel moeder als baby
- een doorgaans zachter gebruik van de technieken aangepast aan elk stadium van de zwangerschap
Zwangerschapsreflexologie is een aanvullende gezondheidszorg…
… voor zwangeren, vrouwen die zwanger willen worden of die met onvruchtbaarheid te maken hebben. Het vervangt geenszins de verloskundige of medische zorg.