Van harte welkom bij Voetreflex praktijk De Bilt

Mijn naam is Nelleke Bakker; therapeute voetreflexologie.

De therapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens.

 

Kantel je apparaat om meer te weten te komen over mijn massage praktijk in Utrecht.

Of neem direct contact op: voetreflextherapeut@hotmail.com

Vragen of een afspraak? Bel 06 - 3459 7195


Home » Behandelingen » Zwangerschapsmassage » Fertiliteit/ Als zwangerschap uitblijft

Fertiliteit/ Als zwangerschap uitblijft

Soms lukt het niet om gelijk zwanger te worden. Het uitblijven van een zwangerschap geeft eicelongemerkt veel stress. Omdat stress een grote invloed heeft op de vruchtbaarheid van zowel vrouwen als mannen is voetreflex een goede methode om ontspannen met het uitblijven van de zwangerschap om te gaan en natuurlijk herstel te bevorderen. Het niet zwanger worden zorgt voor een vicieuze cirkel van spanning/stress wat lijdt tot verminderde vruchtbaarheid/niet zwanger raken wat lijdt tot nog meer stress wat vervolgens de onvrucht-baarheid weer verhoogd. Voetreflex doorbreekt de vicieuze cirkel van stress die ontstaat bij het “niet zwanger raken”.

“Natuurlijke Conceptie via Reflexologie” is een voetreflexzone-techniek die gebruikt wordt bij onvruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen.

De speciale reflexologie techniek normaliseert de hormoonbalans in het lichaam, waardoor de eicel en sperma productie optimaliseert en tevens zorgt het voor ontspanning. Verder wordt er gekeken naar de leefgewoontes en voeding van beide partners om zo te achterhalen of daar een oorzaak ligt voor het uitblijven van een zwangerschap.

Voeding volgens de 5-elementen bij kinderwens,  tijdens de zwangerschap en na de bevalling. 
Totalhealth.eu.zwangerschapDe voedingsleer van de traditionele Chinese geneeskunde kan veel steun geven bij kinderwens, tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Het is een zachte manier om het lichaam in evenwicht te brengen en op de komst van een kindje voor te bereiden.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om zwangerschapskwaaltjes aan te pakken en het herstel na de bevalling te bevorderen. Voeding bij kinderwens, de fasen van de zwangerschap vanuit het perspectief van de TCM, De juiste voeding tijdens de zwangerschap…

 

Ook test ik vaak of de psoasspier te gespannen is. Deze spier zit diep in het lichaam, het is de diep psoasliggenste buikspier.De psoasspieris bij een groot aantal problemen betrokken. Bijvoorbeeld pijn in de onderrug, wervelkolomklachten, menstruatiepijn en andere pijnen in de regio van de onderbuik en het bekken. Maar ook bij onvruchtbaarheid en nierfalen. Deze spier masseer ik ook op de voet, en evtueel in overleg met jou, als nodig blijkt na testen op het lichaam.

Ik kan de psoasspier op 2 manieren testen.

Soms is een enkele behandeling al voldoende maar vaak zijn er enkele maanden nodig om een goede balans te krijgen of regelmaat in de menstruatiecyclus. Uiteraard kan er bij lichamelijke afwijkingen geen oplossing gegeven worden.

Reflexologie kan ook ondersteuning geven tijdens hormoontherapie, KI, IUI, IVF en ICSI. Er wordt dan uit voorzorg niet op het hormonale stelsel bij de vrouw gewerkt om de hormoontherapie niet tegen te werken. Na terugplaatsen van de bevruchte eicel wordt er 3 maanden geen reflexologie gegeven om het innestelen van de embryo rustig de tijd te geven.
Na 3 maanden kunnen de behandelingen weer opgepakt worden om het lichaam en geest ontspannen te houden en zwangerschaps-kwaaltjes tegen te gaan.

Ook kan reflexologie helpen om het “kinderloos blijven” te accepteren.