Van harte welkom bij Voetreflex praktijk De Bilt

Mijn naam is Nelleke Bakker; therapeute voetreflexologie.

De therapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens.

 

Kantel je apparaat om meer te weten te komen over mijn massage praktijk in Utrecht.

Of neem direct contact op: voetreflextherapeut@hotmail.com

Vragen of een afspraak? Bel 06 - 3459 7195


Home » Behandelingen » Zwangerschapsmassage » Overtijdsbehandeling

Overtijdsbehandeling

Met reflexologie helpen de bevalling opgang te brengen.
Behandeling van stuitligging en overtijdbehandeling gaan altijd in overleg met verloskundige of gynaecoloog.de overtijdbehandeling, een behandeling die erop is gericht de bevalling op gang te brengen. Een overtijdbehandeling bestaat uit drie delen. Allereerst is er de anamnese waarin je met praten en aanvoelen probeert uit te vinden wat er aan de hand is en wat er achter zit. Vindt de cliënt het moeilijk om los te laten of is er angst, dan ga ik weer de hormonen uitbalanceren; dat komt iedere keer terug.overtijd

Vervolgens is er de actieve fase waarbij je alle punten activeert die dat nodig hebben: flinke activatie van het bekkengebied en stimulatie van een aantal acupunctuur-punten die de weeën bevorderen. Ten slotte eindig ik met weer een rustige fase van het uitbalanceren van de hormonen. Deze tweede keer uitbalanceren van de hormonen voelt anders dan de eerste keer. De energie zakt letterlijk naar beneden. De vrouw gaat met een rustiger gevoel naar huis, met het advies om niet meteen weer actief te worden. Ik raad haar aan lekker tijd voor zichzelf te nemen: in bad of naar bed te gaan, of een wandeling te maken. Veel vrouwen die over tijd zijn missen de rust om tot zichzelf te komen. Angst komt ook veel voor, zoals angst voor de bevalling als een eerdere bevalling traumatisch of heftig was.

Natuurlijk is het ook mogelijk dat het kind zelf nog niet klaar is om ter wereld te komen. Een van de gynaecologen in het ziekenhuis zegt dat heel mooi: ‘Ieder appeltje valt van de boom wanneer het rijp is’. Je hebt daar als moeder niet altijd invloed op, hoewel de spanning van de moeder wel meespeelt. Een kind komt pas ter wereld als het er klaar voor is of als de voorwaarden van de moeder niet meer goed genoeg zijn. Maar de angst van de moeder kun je behandelen.