Van harte welkom bij Voetreflex praktijk De Bilt

Mijn naam is Nelleke Bakker; therapeute voetreflexologie.

De therapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens.

 

Kantel je apparaat om meer te weten te komen over mijn massage praktijk in Utrecht.

Of neem direct contact op: voetreflextherapeut@hotmail.com

Vragen of een afspraak? Bel 06 - 3459 7195


Stuitligging

Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent. Voor de zwangerschapsreflexologie zijn specifieke protocollen geschreven. StuitliggingAan het eind van de zwangerschap ligt 3-4% van de baby’s in een stuitligging. Dat wil zeggen met de billetjes in het bekken van de moeder en het hoofdje boven. Er zijn verschillende type stuitligging: Volkomen stuit – Half onvolkomen stuit – Onvolkomen stuit. (Rechter plaatje, van L. naar R)

Moxatherapie met stuitligging

Een alternatieve manier om een kindje in stuitligging te draaien is moxatherapie. Dit is een onderdeel van de voetmassage. Moxa is een kruid, bijvoetkruit, dat langzaam en heftig brandt. Voor therapeutische toepassingen wordt het los gebruikt of in de vorm van een samengeperste stick. Als de kruid aangestoken wordt geeft het een intense infrarode straling af.

Hoe werkt moxatherapie?

Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunst komt er verwarmende energie vrij in je bekken als je de moxastick verwarmt aan de zijkant van je kleine teen. De stick zelf mag nooit direct tegen de huid aangehouden worden, maar minimaal een centimeter er vandaan.

De verwarmende energie in het bekken zorgt vervolgens voor beweging. In je bekken ligt ook je baarmoeder. Door de beweging in je bekken wordt je baby ook beweeglijk en gaat hij draaien. De westerse geneeskunde voegt daaraan toe dat door de moxatherapie de baarmoeder beter doorbloed wordt. Daardoor rijpt hij beter en is de kans groter dat je kindje spontaan draait.

Wanneer kun je beginnen met moxatherapie?        moxa

Vanaf de 33ste week kun je beginnen met de therapie, waarbij de ik gedurende vijftien minuten tot dertig minuten de zijkant van je kleine teen verwarmt. Ook kan de behandeling thuis uitgevoerd worden met behulp van je partner. Ik geef je dan een stick mee. De moxatherapie moet vervolgens twee weken lang dagelijks worden herhaald. De therapie kan maximaal tot en met de 36ste week van de zwangerschap worden toegepast.