Van harte welkom bij Voetreflex praktijk De Bilt

Mijn naam is Nelleke Bakker; therapeute voetreflexologie.

De therapie is gericht op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van de mens.

 

Kantel je apparaat om meer te weten te komen over mijn massage praktijk in Utrecht.

Of neem direct contact op: voetreflextherapeut@hotmail.com

Vragen of een afspraak? Bel 06 - 3459 7195


Home » Behandelingen » Stemvork & klankschalen

Stemvork & klankschalen

trillingStemvorkbehandeling heet met een mooi woord fonoforese.
Fonoforese is een behandeling met geluidstrillingen door middel van verschillende stemvorken. Fonoforese sluit aan bij de wetenschap dat de mens tot in het kleinste deeltje puur trilling is. Daardoor is het mogelijk om met de stemvorken door te dringen tot de essentie van de mens.

De behandeling is er vooral op gericht om de harmonie te herstellen tussen lichaam, ziel en geest. Een deel van de stemvorken upload_phpaFIatTdie ik gebruik sluit aan bij de trillingen van de zeven hoofdchakra’s (energiecentra) van ons lichaam. Deze chakra’s staan in verband met het zenuwstelsel, de endocriene klieren en de acupunctuurpunten. Een aantal andere stemvorken is gerelateerd aan de planeten die in onze horoscoop een rol spelen. Deze stemvorken werken ieder op een ander gebied in het lichaam en hebben daarnaast invloed op een psychisch en emotioneel aspect. Iedere stemvork heeft een ander effect: stimulerend en activerend, of juist kalmerend en harmoniserend.

De stemvorken worden op het lichaam geplaatst of dichtbij het lichaam gehouden. De trillingen dringen diep door in het lichaam, inclusief de organen en kunnen via de oren opgenomen worden. Door middel van de trillingen kunnen blokkades los getrild en opgeheven worden.

Het doel van de behandeling kan heel divers zijn en hangt af van je hulpvraag. Fonoforese kan gebruikt worden bij fysieke klachten, psychische klachten, mentale klachten, energetische klachten en emotionele klachten. Voorbeelden hiervan zijn:

 • (hoofd) pijnklankschalen1
 • vermoeidheid
 • stijve en vastzittende spieren
 • stress
 • onrust, nervositeit
 • somberheid
 • verdriet
 • angst
 • slapeloosheid
 • onzekerheid, gebrek aan eigenwaarde
 • moeite om in je eigen kracht te staan
 • gebrek aan energie
 • teveel aan energie
 • overgevoeligheid voor prikkels
 • te open staan voor spirituele ervaringen
 • moeite met aarden

Het is ook mogelijk om een stemvorkbehandeling te richten op ontspanning en op het harmoniseren van de chakra’s, waardoor je je weer beter in balans voelt.

Ik zet de vorken regelmatig in bij de voetmassages. Het werkt ook goed bij overgevoelige voeten, om zo toch fysieke of energetische blokkades op te lossen.

Diepe cel massage
Bij stemvorkmassage zet ik de stemvorken als middel in om de blokkades op fysiek of energetisch gebied los te trillen. De stemvork biedt de gezonde trilling aan waardoor het lichaam zich weer herinnert hoe het van oorsprong trilt en vibreert. Daar waar blokkades zijn worden deze “gemasseerd” door de stemvork trilling. Het is als het ware een diepe celmassage. De trillingen van de stemvorken werken diep in het hele organisme door. Niet alleen de fysieke lagen maar ook de aura en energielagen worden in trilling en resonantie gebracht. Je kunt het ook frequentie therapie noemen.

De stemvorken geven een zachte trilling die meestal door de cliënt ook goed te voelen is. Het is een aangename en prettige ervaring die de cliënt in een diepe rust kan brengen. Daarbij is de stemvork therapie uiterst doeltreffend daar de trilling heel gericht ingezet wordt op een pijnpunt of blokkade gebied.

Stemvorkbehandeling is gericht op je klacht

Al naar gelang de klacht waarmee je komt zal ik een totale stemvork behandeling kunnen geven of de stemvorken ter ondersteuning bij voetreflex gebruiken. Het werken met de stemvorken kan heel specifiek klacht gericht zijn tot heel ruim balans en harmonie brengend. Vaak maak ik ook gebruik van 1 of meerdere klankschalen.

Kosten: €42.50 voor 45 minuten